dilluns, 22 de gener del 2018

Com avaluar la competència científica i matemàtica?

El passat divendres 19 de gener ens vam trobar unes 70 persones dels 40 centres que formam la Xarxa Aprendre Entre Iguals de les Illes Balears. 


 Entre els mesos de febrer i març, continuarem les vistes a centres per aprendre uns dels altres sobre els nostres processos d´avanç. 







En què ens hem de fixar per saber si un centre avança cap a un aprenentatge significatiu de la competència científica i de la seva avaluació?

Na Neus Sanmartí ens va ajudar a entendre en què consisteix la competència científica i què hem d´observar. Ens va aportar reflexió, idees, exemples i sobretot moltes, moltes ganes de millorar i d´aprendre més. Aquí hi podeu trobar el seu Power point.


I aquí els apunts de la seva conferència, que ens va tenir amb la boca oberta durant 90 minuts. Us la resumim amb els tweets més destacats. 


Seguidament, Dani Ruiz-Aguilera ens va aportar un marc amb exemples extrets de la vida de les aules amb una conferència que se´ns va fer curta, intensa, pràctica i estimulant. 



En què ens hem de fixar per saber si un centre avança cap a un aprenentatge significatiu de la competència matemàtica i de la seva avaluació?


 Escoltant en Dani, els assistents vam viure allò que diu la neurociència. Quan aprens, t´emociones. Vam sortir volant, amb ganes de comentar-ho, d´observar-ho durant les visites als centres, d´aplicar-ho, de saber-ne més. 




i aquí els seus apunts. 

De moment, la nostra xarxa formada per uns 40 centres de primària i 30 de secundària, està assolint un objectiu essencial: empoderar-nos, fer pinya, aprendre uns dels altres i carregar-nos les piles per avançar. No sabem on arribarem però asfaltam mentre caminam.

Si voleu veure les fotos de la sessió clicau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada